Bucătăria Dealul Morii este locul în care, atunci când veți vizita Ansamblul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor, veți avea ocazia să savurați mâncăruri inspirate de atmosfera vremurilor de altădată, potrivite gustului vostru. Mai mult decât atât, prin contribuția voastră, bătrâni și familii cu o situație materială precară vor fi ajutate pe termen lung cu mâncare caldă, pregătită de oameni din comunitate. Susțineți Bucătăria Dealul Morii, o bucătărie socială, de care ne vom putea bucura împreună, ajutând și comunitatea din zona Comanei!
La început a fost dorința și curajul unui om, Ion Georgescu, pasionat de istorie și dornic să construiască un spaţiu care să dăinuie prin frumusețe și rost. Și-a spus dorința mai departe și a aprins în suflete scântei. Dana Georgescu s-a regăsit în acest vis și împreună s-au hotărât să dea viață unui loc cum altul nu-i – Moara de hârtie.
În 2011 visul își găsise casă – Comana, dar și primii oameni care să îl ajute să crească. Moara de hârtie începe să macine idei care se concretizează în proiecte, iar în 2014 visul se completează prin construirea din temelii a atelierelor de meşteşuguri tradiţionale româneşti în care sunt implicaţi oameni din comunitate. Astfel, în 2016, Ansamblul Moara de hârtie - Satul meșteșugurilor devine primul un spațiu creativ, în care adulții și copiii să poată petrece timp de calitate, (re)descoperind tihna și bucuria pe care ți-o pot dărui meșteșugurile de altădată.
Împreună cu noi sunt și voluntarii noștri care ne-au ajutat să implementăm proiectele derulate şi continuă să ne ajute în activitățile noastre cu caracter educativ. Echipa Moara de hârtie-Satul meșteșugurilor colaborează cu oameni talentați din domenii diverse, scriitori, pictori, sculptori, muzicieni, artiști plastici, meșteșugari, organizând ateliere și evenimente.
Pregătirea bunătăţilor va fi făcută de persoane din comunitate, cu multă experiență în gătit, pe care o pun acum în sprijinul bucătăriei noastre, sub îndrumarea unor bucătari consacraţi.
Managementul proiectului este asigurat de echipa Moara de hârtie, cu experiența activităților de tip economie socială, puse în slujba promovării meșteșugurilor. Am lucrat de-a lungul timpului cu peste 30000 de copii și adulți, implicându-i în ateliere și activități interactive.