Susține tipărirea cărților "Locuințe pentru muncitori și funcționari: Casa Construcțiilor și parcelarea Vatra Luminoasă" și "Idealul locuirii bucureștene: familia cu casă și grădină (1908-1948)" și hai să facem istoria Bucureștiului accesibilă tuturor!
Vatra
Cartea “Locuințe pentru muncitori și funcționari: Casa Construcțiilor și Parcelarea Vatra Luminoasă (1930-1949)” are 192 de pagini. Lipsa unui studiu aprofundat dedicat exclusiv acestor cartiere și informațiile inexacte despre subiect ne-au motivat să scriem această lucrare. 9 dintre parcelările de aici sunt clasate pe Lista Monumentelor Istorice, o dovadă a importanței lor culturale. Investigarea acestor 9 parcelări a reprezentat punctul de plecare pentru studiul de față. Cartea va fi livrată în jurul datei de 15 mai.
Ideal
Cartea “Idealul locuirii bucureștene: familia cu casă și grădină. Parcelările Societății Comunale pentru Locuințe Ieftine - București (1908-1948)" are 256 de pagini și analizează parcelările construite de Societatea Comunală pentru Locuințe Ieftine începând cu 1908 și până la dizolvarea ei în anul 1948. Studiul este bazat pe documentele recent puse la dispoziția cercetătorilor la Arhivele Naționale și pe fotografiile din colecțiile personale ale locuitorilor. Volumul va fi livrat în jurul datei de 15 mai.
Explorează parcelările!
Haideți să ne și cunoaștem. Vă invităm la un tur ghidat în parcelarea Vatra Luminoasă, organizat în condiții de siguranță și distanțare. Toți participanții vor primi și cele două cărți, precum și câte un exemplar tipărit din cele 25 de broșuri editate între 2015 și 2020.
Colecție
Un pachet cu ambele cărți pentru biblioteca ta. “Idealul locuirii bucureștene: familia cu casă și grădină. Parcelările Societății Comunale pentru Locuințe Ieftine - București (1908-1948) și “Locuințe pentru muncitori și funcționari: Casa Construcțiilor și Parcelarea Vatra Luminoasă (1930-1949)”
Arhitectural
Pachetul pentru studenții arhitecți: cartea “Idealul locuirii bucureștene: familia cu casă și grădină (1908-1948)” și invitație la un atelier de scriere academică . Cartea este recomandată în bibliografia cursurilor de la Universitatea de Arhitectură, iar autorul va organiza un workshop în trei sesiuni de câte 2 ore, la terminarea campaniei, în care să discute aplicat detaliile scrierii unei lucrări academice. Dacă vrei să faci un cadou studenților arhitecți, ingineri sau din alte discipline, cartea și atelierul de scriere academică sunt ideale.
Digital
Încă din 2015, am editat materiale informative despre parcelări pentru locuitorii lor. Prin intermediul acestei campanii, punem la dispoziția dumneavoastră, în format digital, 5 dintre acestea. Am selectat acele broșuri despre parcelările speciale: Învoirii este prima parcelare de locuințe-tip din București; Aron Mayer și Marinescu sunt edificate de dezvoltatorii imobiliari ai anilor 30, Viilor a fost construită de CFR, iar Ghencea, direct de către Primăria Muncipiului București.
Susține cercetarea!
Susține cercetarea istoriei Bucureștiului pentru a ne putea continua efortul de a o face cunoscută prin proiectele viitoare. Avem în plan, pentru acest an redactarea unei istorii a cartierului Ferentari și o campanie de informare prin pliante și broșuri pentru locuitorii din parcelările edificate între 1951 și 1958.
Juridic
Mulți dintre locuitorii parcelărilor au întâmpinat dificultăți legate de regimul juridic al caselor: numele străzii și numărul casei nu mai corespund, regimul juridic s-a schimbat. Oferim, așadar, o sesiune de consultanță legată de regimul juridic al caselor din parcelări și ale arhivelor și pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a găsi informațiile necesare. În plus, primiți și cele două cărți.
Academic
Instituțiile de cercetare care doresc să contribuie la susținerea campaniei noastre de cercetare a istoriei Bucureștiului sunt invitate să susțină acest proiect. În schimb, Studio Zona va contribui la activitățile desfășurate de către instituția de cercetare prin tururi ghidate și organizări de evenimente dedicate istoriei si politicilor urbane.