Rețete din bătrâni – 6 sate, 6 cărți de rețete

Șase sate, șase cărți de bucate, șase universuri culinare. Ne-am propus să strângem moștenirea gastronomică din zone diferite ale României și să facem acest lucru cu ajutorul elevilor și al mătușilor, bunicilor, străbunicilor lor. Astfel, pentru prima oară, rețetele satului au fost adunate într-o carte, să rămână scrise spre amintire, păstrare, prețuire. Spre neuitare. Cele 6 cărți pot fi pre-comandate ca ele să ajungă în biblioteca ta sau a unui prieten pasionat de gastronomie. Mai mult decât o carte de bucate, fiecare exemplar este o radiografie a ceea ce înseamnă „mănâncă local” - motto-ul care ne ghidează de mulți ani și care ne ajută să ne cunoaștem identitatea, îmbogățindu-ne spiritual și contribuind la bunăstarea comunității.

88
susținători
0 zile
rămase
17.865 RON
din 6.000 RON
298%
Această campanie s-a încheiat.

Suntem o mână de oameni interesați de rețete vechi și ingrediente locale, care au organizat tot felul de evenimente în jurul mesei. 

 

Cristi Cismaru este președintele Asociatiei My Transylvania și parte dintr-o echipă mică dar curajoasă care a pornit acum mai bine de 14 ani Transilvanian Brunch. Îi place să citească monografii ale satelor din Transilvania și se bucură foarte mult când găsește vreo rețetă în ele. 

 

Ioana Ghiga este consultant educațional și alumnus Teach for Romania, dar în acest proiect este coordonator de comunități. Culege ciuperci și îsi adoră grădina. Relația ei cu rețetele vechi și cu documentarea lor a luat avânt când, profesor fiind la Poienarii de Argeș, le-a dat temă elevilor să se ducă acasă și să își întrebe părinții ce mâncau ei în copilăria lor.  

 

Ioana Pătrășcoiu este ghid de turism și fost organizator de brunch-uri, căreia îi crește tensiunea de fiecare dată când ajunge într-un restaurant și vede nelipsitele paste carbonara, dar nu găsește o zamă de-a locului sau un desert local. 

 

Despre Asociația My Transylvania

Asociația My Transylvania a fost înființată în anul 2010 și este implicată în planificarea și desfășurarea mai multor proiecte, inițiative și programe de dezvoltare rurală dar și proiecte culturale cu accent pe patrimoniul imaterial și în mod special pe gastronomic

Dacă până în urmă cu patru ani activitatea noastră se limita în regiunea Transilvania, începând cu anul 2018 am extins treptat, până în prezent, zona noastră de acțiuni la nivelul întregii țări. În 2020 focusul activităților s-a lărgit considerabil și în direcția zonelor montane, în urma începerii colaborării cu programul Mountain Partnership (ONU / Food and Agriculture Programme). 

În 2020 asociația noastră a avut unul dintre cele mai diverse și bogate program de promovare a patrimoniului imaterial de cultură rurală și gastronomică din România.

De referință, pe lângă agenda foarte bogată de evenimente publice, a fost inițierea programului PIAȚA LA DRUM dezvoltat împreună cu Mastercard și programul Țara Colibelor –  care a fost dezvoltat în urma a numeroase parteneriate locale. 


Ne găsiți la 
https://www.facebook.com/mytransylvania.ro/ 
www.mytransylvania.ro  
https://www.instagram.com/mytransylvania.ro/